Wie zijn wij?

logo (2)

YOUNG GRAPHIC DESIGNERS AWARDS

Jonge talenten uiten zich over maatschappelijke thema’s en stellen hun werken tentoon.

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”

In 2008 startte de Kunstcommissie van RC Brussels een posterwedstrijd die zich jaarlijks tot doel stelt de creatieve energie van 16-18-jarigen te mobiliseren rond onderwerpen die debat en persoonlijke reflectie oproepen. Deze jongeren volgen de artistieke richting van het secundair onderwijs in Franstalige en Nederlandstalige scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Met ondersteuning van en voorgelicht door hun leraren, hebben deze studenten meer dan 1.000 posters gemaakt, waarvan de boodschap uitdrukking geeft aan hun visie, hun energie en hun hoop in de toekomst, zowel voor hun generatie als voor de ouderen.

Na tentoonstellingen in CITY2 en in de Sint-Gorikshallen, willen de Young Graphic Designers Awards, ondersteund door de Jeugdcommissies van RC Brussel Coudenberg, Bruxelles-Europe en Bruxelles-Sud, het werk van de winnaars permanent promoten, zodat dat ze een voorbeeld zijn voor emancipatie en bevrijding van jonge artiesten, uit de waan van de dag en in het licht van de globalisering.

Contact:
ygdabrussels@gmail.com 

clubvaantje (1)
bruxelles-europe
bruxelles-sud