21.179_YGD-2022-Q

Fair-play en ik?

Young Graphic Designers is een ontwerp wedstrijd voor de creatieve schooljeugd van het Brusselse middelbaar onderwijs. (voorheen affiche-wedstrijd)
Deze wedstrijd gaat ieder jaar over een ander maatschappelijk thema.

De manier van uitdrukken wordt aan het initiatief van de deelnemer overgelaten. Jongeren kunnen vrij hun medium kiezen: illustratief, fotografie, etc.

Sinds 2008 stellen de Brusselse Rotary Clubs deze moeilijke oefening voor aan tieners. Zij worden uitgedaagd om leeftijdgenoten een boodschap over te brengen, in een taal die hen eigen is; en die uitdrukking geeft aan de kernwaarden van Rotary : vriendschap, solidariteit en respect.

Thema 2024

In dit jaar waarin de Olympische Spelen in Parijs voorbereid worden, lijkt het belangrijk om de vraag te stellen wat Fair Play betekent en hoe je deze houding van respect voor anderen dagelijks in de praktijk kan omzetten.

Fair Play moet worden geïnterpreteerd in de zin van “loyale aanvaarding van de regels, goede trouw” en de omzetting ervan toepassen buiten de sport, in de professionele, politieke of gewoon familiale sfeer, op school, op straat,….

2 – Sint-Gorikshallen Halles Saint Géry
9 – Gagnante – Winnares Lara Kutlu – Enseignante, lerares Diana Hay. Institut René Cartigny

Praktische informatie

Medium naar keuze: traditionele posters zoals schilderijen, gravures, tekeningen, gemengde disciplines, foto’s, collages, enz.

Inschrijvingen (één formulier/klas): rechtstreeks op de site door de verantwoordelijke docent uiterlijk 1 maart 2024.

Inzenden werken: uiterlijk vrijdag 22 maart 2024 (in PDF-formaat, staand, 300 dpi)).

Prijsuitreiking: woensdag 29 mei 2024 in de Sint-Gorikshallen